fbpx
Сьогодні
09:26 11 Бер 2023

В ISW пояснили, навіщо росіянам у глибокому тилу будувати оборонні лінії

Фото: Ілюстративне

Для того, щоб зобразити Україну загрозою рф в Бєлгородській і Курській областях росіяни будують оборонні лінії в першу чергу для інформаційного впливу на громадян росії. Натомість будівництво укріплень в окупованому Криму свідчить про невпевненість окупантів утримати захоплені території на півдні України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що війська рф продовжують встановлювати оборонні лінії в тилових районах далеко від нинішньої лінії фронту. А також у самій росії, де, ймовірно, ніколи не будуть вестися бойові дії.

Зокрема, губернатор Бєлгородської області рф В'ячеслав Гладков заявив 9 березня, що російська влада завершила будівництво "засічної лінії" укріплень уздовж кордону з Україною.

Він заявив, що російські війська повинні виділити сили для захисту цієї системи укріплень у разі нападу України на Бєлгородську область.

Гладков також повідомив, що російські чиновники витратили 10 млрд рублів (близько 132 млн доларів) на будівництво оборонної лінії. Фахівці інституту вважають, що це, ймовірно, є марною тратою коштів на тлі питань про здатність росії фінансувати свої військові зусилля в Україні.

Аналітики ISW вважають, що російські чиновники в Курській і Бєлгородській областях, ймовірно, будують оборонні укріплення на підтримку інформаційних операцій. Вони мають на меті зобразити Україну як загрозу російській території. Це дає змогу представляти війну в Україні як життєво важливу для рф.

Генеральний штаб України також повідомив 10 березня, що російські війська продовжують будувати укріплення вздовж кордону Курської області з Україною. У ISW також вважають, що у цій російській області, ймовірно, ніколи не буде бойових дій.

Фахівці Інституту вивчення війни повідомили, що глава окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив 10 березня про побудову російськими військами оборонної лінії в Криму.

В інституті зазначили, що укріплення в Криму знаходяться далеко від нинішньої лінії фронту на півдні України. Та додали. що російський персонал і техніка, розміщені на цих лініях, були б більш доречними в інших місцях України.

Експерти інституту припускають, що продовження будівництва російських укріплень у Криму може свідчити про те, що російські війська не впевнені у своїй здатності утримувати окуповані території на півдні України в довгостроковій перспективі.

В ISW додали, що на цей час не спостерігають розгортання російських військ на жодній з цих оборонних ліній. Тому укріплення наразі не є важливими для російських операцій в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: