fbpx
Сьогодні
15:43 11 Бер 2023

У Повітряних силах пояснили, що ЗРК Patriot збиватимуть не лише балістичні ракети, а й російські літаки

English version here

Зенітно-ракетні комплекси Patriot, які Україна отримає від союзників, можуть збивати не лише балістичні ракети, а й ворожі літаки, які завдають удару по території України з тимчасово окупованих територій.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат.

"Комплекс хороший не тільки в плані збиття балістичних ракет, це комплекс далекого радіусу дії. Ми, на жаль, не маємо таких далекобійних зенітних систем. Тому що у нас основний комплекс — це Бук-М1 з дальністю до 40 кілометрів, С-300 — з дальністю 70 кілометрів.

Тому дальність дії в 150 кілометрів, які мають комплекси і Patriot, і SAMP/T, допоможе насамперед збивати не лише балістичні ракети, а й протистояти російській авіації на великих відстанях", – заявив полковник.

Ігнат підкреслив, що росія сьогодні застосовує у прифронтовій зоні Півночі та Півдня авіацію для того, щоб завдавати ударів і ракетами, і плануючими керованими авіаційними бомбами.

"Вони підлітають на дистанцію 30-40, 50-60 кілометрів до наших кордонів і можуть скидати ці бомби. Що таке авіаційні бомби великого тоннажу, ми знаємо, і наскільки руйнівну силу вони несуть.

І наявність далекобійних зенітних систем, а також авіації, здатної завдавати удару на понад 150 кілометрів, віджене російську авіацію від наших кордонів.

Зрозуміло, що хотілося б бачити не лише збиті рашистські крилаті ракети, але й їхні літаки, які часто з'являються на лінії бойового зіткнення", пояснив речник.

Ігнат уточнив, що мова йде про збиття ворожих літаків на тимчасово окупованих територіях України, звідки рашистські літаки завдають ракетно-бомбових ударів по позиціях Сил оборони.

Речник також розповів, що комплекси Patriot буде розміщено таким чином, аби вони прикривали нашу критичну інфраструктуру.

Зазначимо, що українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 11 березня 2023 ліквідували близько 158 тисяч російських агресорів, за минулу добу – 1010 осіб.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: