fbpx
Сьогодні
10:24 11 Бер 2023

У британській розвідці повідомили, що у донецькому Бахмуті лінія фронту проходить по центру міста

English version here

У Донецькій області за останні чотири дні російські сили, представлені найманцями приватної військової компанії "Вагнера", захопили під контроль більшість східної частини міста Бахмут. Тепер лінія фронту проходить по його центру по річці Бахмутка.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 11 березня.

У огляді зазначили, що українські Сили оборони продовжують утримувати західну частину Бахмута та зруйнували ключові мости через Бахмутку. Річка "протікає з півночі на південь через смугу відкритої місцевості шириною 200-800 м між забудованими районами".

"Оскільки українські підрозділи можуть вести вогонь з укріплених будівель на заході, ця територія перетворилася на "зону смерті", що, ймовірно, зробить її дуже складною для сил "Вагнера", які намагатимуться продовжити свій фронтальний наступ на захід", наголосили в огляді британські розвідники.

Водночас британська розвідка підкреслює, що українські сили та їхні лінії постачання на захід від Бахмута залишаються вразливими до постійних спроб російських сил обійти українських воїнів з півночі та півдня.

Бахмут протягом останніх місяців залишається ареною найзапекліших боїв в Україні. Українське командування ухвалили рішення не виходити з міста. У Генштабі пояснили це тим, що оборона дозволить виснажити найбільш боєздатні російські сили.

Проте, як раніше зазначала британська розвідка, українська оборона Бахмута продовжує виснажувати сили українських оборонців та російських загарбників.

Також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що українська оборона Бахмута може зазнати поразки найближчими днями, однак це не обов'язково стане переламним моментом у війні.

Нагадаємо, розвідка НАТО оцінює втрати російської сторони в боях за Бахмут як такі, що вп'ятеро перевищують українські.

Генерал-майор Збройних сил Австрії Бруно Гофбауер вважає, що місто Бахмут не впаде найближчим часом.

Натомість міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Бахмут має радше символічне значення, ніж оперативне. Його падіння не обов'язково означатиме, що кремль відновив динаміку своїх військових зусиль.

В Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що українські збройні сили продовжать бої за донецьке місто-фортецю Бахмут, щоби виснажити елітні підрозділи ПВК "Вагнер".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: