fbpx
Сьогодні
09:09 11 Бер 2023

Стільки, скільки буде потрібно: Євросоюз та США підтримуватимуть Україну у війні проти рф

English version here

Президент США Джо Байден і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у спільній заяві в п'ятницю за підсумками зустрічі пообіцяли підтримувати Україну в її боротьбі з російською агресією.

Заяву опублікували пресслужби Європейської комісії та Білого дому, повідомляє ЄП.

"Сполучені Штати і Європейський Союз посідають тверду та спільну позицію проти незаконної, невиправданої й неспровокованої війни Росії проти України. Ми спільно із широкою коаліцією партнерів запровадили швидкі та масштабні санкції, які зменшують доходи Росії, що використовуються для фінансування її війни та військово-промислової бази", наголошують лідери Сполучених Штатів та Єврокомісії.

Окрім того, вони наголошують на потребі зменшення залежності від російських енергоресурсів для зміцнення енергетичної безпеки Європи та світу.

"Ми також продовжимо тісно співпрацювати з метою підтримки енергетичної безпеки України через її подальшу інтеграцію в європейські енергетичні ринки", повідомляють в заяві.

Сполучені Штати і Європейський Союз вказують, що спільно запровадили проти росії "безпрецедентні, скоординовані та ефективні санкції та інші економічні заходи". Вони підривають її здатність вести війну та підтримувати військово-промисловий комплекс.

"Ми спільно вживаємо нових заходів, спрямованих на осіб із третіх країн по всьому світу, щоб послабити підтримку російської війни з будь-якого куточка світу, де б вона не була виявлена", додають лідери Єврокомісії та США.

Також Вашингтон і Брюссель працюватимуть над тим, щоб Україна мала безпекову, економічну та гуманітарну підтримку, якої вона потребує, "стільки часу, скільки буде потрібно".

Мова йде також і про забезпечення українських Збройних Сил військовою технікою та підготовкою, необхідною для захисту від російської агресії.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден і голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провели зустріч у Білому домі в п'ятницю на тлі торговельної напруженості й тиску, спричиненого війною в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: