fbpx
Сьогодні
10:10 11 Бер 2023

Рішення для відбудови: на Київщині волонтери будують модульне містечко для переселенців та пропонують їм робочі місця

Фото: Всімдім

У Київській області громадська організація "Всімдім" облаштує десять модульних будинків в селі Усівка Згурівської громади.

Про це пише Рубрика, посилаючись на "Всімдім".

У чому проблема?

Понад місяць від початку повномасштабної війни Київська область була окупована ворогом. Через населені пункти регіону йшли колони ворожої техніки, що намагалися прорватися до Києва.

Унаслідок активних бойових дій, більшість будинків та інфраструктури міст та селищ Київщини була зруйнована. Багатьом мешканцям довелося тікати від війни. Сотні громадян залишилися без даху над головою після повернення домому, коли Київщину деокупували.

Яке рішення?

"Всімдім" надає тимчасове житло та комплексну програму адаптації та працевлаштування для родин ВПО, які втратили житло під час війни.

Як це працює?

Програма включає надання тимчасового житла, психосоціальну підтримку, допомогу у працевлаштуванні та інтеграцію у нові громади.

"Наша команда вже працює над розробкою генплану і це означає, що скоро ми зможемо показати вам не тільки наше виробництво, а й процес встановлення будинків на земельній ділянці", – кажуть у команді.

Фото: Всімдім

Спершу планують встановити 4 модульні будиночки.

Організація також отримала від громади актуальні вакансії і шукає зацікавлені родини. Програма триватиме шість місяців. Протягом цього терміну родини безкоштовно проживатимуть у тимчасовому житлі.

Фото: Всімдім

Вакансії можна проглянути за посиланням.

Для участі у програмі адаптації треба заповнити анкету до 13 березня.

Як писала Рубрика, у Бучі мешканці багатоповерхівок можуть отримати швидкі гранти на відбудову житла.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: