fbpx
Сьогодні
16:30 11 Бер 2023

Резніков сказав, скільки ракет від початку повномасштабного вторгнення рф випустила по Україні

Від початку повномасштабного вторгнення в ході 15 масованих атак російські війська випустили по Україні 821 ракету.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час зустрічі з норвезьким колегою Бйорном Арільдом Грамом у Києві, передає Міністерство оборони України.

«Станом на 10 березня 821 російська ракета вже випущена по нашій країні. Це тільки крилаті, балістичні ракети. Ми точно знаємо, що кожні 10 застосувань системи NASAMS, до надання яких долучилася Норвегія, означає 10 збитих ракет агресора, 10 збережених будівель і об'єктів інфраструктури, а також сотні врятованих людських життів», – заявив Резніков.

Своєю чергою, міністр оборони Норвегії повідомив про ухвалення рішення виділяти 7,5 млрд доларів на допомогу Україні протягом наступних пʼяти років. Відповідна програма подана на затвердження парламенту.

Також він оголосив про те, що Норвегія планує передати Україні пускові установки, пункти управління вогнем та ракети до систем зенітних ракетних комплексів NASAMS.

«Норвегія приєдналася до широкої міжнародної «танкової коаліції» для того, щоб допомогти Україні з основним бойовим танком. Вже триває підготовка особового складу і найближчим часом перші танки будуть в Україні. Також допомагаємо із посиленням ППО. Ми передали комплекси короткої дальності «Містраль» і зробили внесок у роботу по системі середньої дальності NASAMS. Продовжимо далі бути разом з Україною і підтримувати вас на вашому шляху», – заявив Грам.

У Міноборони України повідомили, що норвезькій делегації презентували брифінг щодо впровадження логістичної системи LOGFAS, а також систему «Коровай», які дозволяють здійснювати моніторинг постачання та рух західного озброєння і МТД до України та забезпечують зручність логістики.

Представники Міноборони Норвегії також побували у зруйнованих росією населених пунктах Київщини.

Довідка

Повітряні сили України готові у найкоротші терміни направити військовослужбовців на навчання до Норвегії для опанування системи протиповітряної оборони NASAMS.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: