fbpx
Сьогодні
10:17 10 Бер 2023

В Україні представили єдину платформу забезпечення транспортом ЗСУ: як працює це рішення

English version here

“Вірю в ЗСУ” — напис на авто, яке передали одеські фермери захисникам

Проєкт "Геройcar" представив єдину платформу забезпечення транспортом Збройних Сил України.

Про це повідомили на сайті проєкту Геройкар.

У чому проблема?

Ветеран-доброволець Олег Петренко відзначив, що за минулий рік для потреб ЗСУ в Україну було ввезено понад 60 тисяч автомобілів. Середній термін служби колісного транспорту на війні 2-9 тижнів.

"Відправляти машини на фронт необхідно постійно. Це запорука нашої перемоги. Але поставити машину військовим – мало. Її ще потрібно своєчасно обслуговувати, ремонтувати. Потрібно перевіряти потреби ВЧ у цих машинах", —наголосив Петренко.

Яке рішення?

Зазначається, що створення централізованої системи постачання та обслуговування машин у розрізі приватно-державного партнерства – найефективніший варіант вирішення завдання забезпечення ЗСУ автівками.

Як це працює?

До популяризації платформи долучилися люди, які на власному досвіді знають, наскільки важливо бійцям на передовій мати надійні автомобілі пристосовані для бездоріжжя.

Амбасадором проекту став відомий український режисер Ахтем Сеітаблаєв, який з перших днів повномасштабного вторгнення пішов служити в ЗСУ.

Керівник проєкту Олександр Пугач розповів, що проєкт налагодив постачання машин зі США, Європи та Кореї і може забезпечити ЗСУ будь-яким транспортом, але зараз є потреба у пікапах.

Наразі постачаються саме Ford F-250 та Ford F-350. За його словами, це дуже потужні машини із б-літровим дизельним двигуном.

«На такий пікап можна встановити будь-який ПЗРК чи кулемет. Вантажопідйомність кузова першої моделі 1,5-1,8 тонни, другої — до 2,5 тонни. На деякі машини, які ми передали на передову, вже встановили повноцінні зенітні установки, які важать 2,2 тонни. Машина чудово працює і виконує завдання», – наголосив керівник проєкту.

Геройcar уже поставив 19 машин в рамках проєкту «Вартові неба» – мобільні вогневі групи протиповітряної оборони, які з кулеметами та ПЗРК захищають небо в центральній частині України та Києві. 3 автомобілі працюють на сході України. Ще 10 автомобілів у дорозі. Для реалізації програми організатори планують передати 120 авто.

У рамках платформи будь-який військовий чи цивільний може подати заявку на автомобіль. Далі заявку буде верифіковано в ЗСУ та розпочнеться процес збору коштів. Зазначається, що протягом 30 днів після закінчення збору, машина буде на фронті. Також проєкт бере на себе експлуатаційне обслуговування машин – ремонт та технічний огляд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: