fbpx
Сьогодні
11:57 10 Бер 2023

На окупованій частині Донбасу правозахисника Максима Буткевича ув'язнили на 13 років

Так звані "верховні суди" терористичних російських анклавів "ЛДНР" на окупованій частині Донбасу засудили на 13 років правозахисника та журналіста Максима Буткевича, який служив у ЗСУ та потрапив у полон.

Про це повідомляє "Новая газета Европа" з посиланням на слідком рф.

Повідомляється, що нелегітимні суди загратували на 8,5 та 18,5 років ще 2 українців – Віктора Похозея та і Владислава Шеля.

Терористи звинуватили українців у "жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні у збройному конфлікті заборонених методів".

Довідка

максим буткевич

Максим Буткевич пішов до ЗСУ в березні 2022 року. Він український правозахисник і журналіст, співзасновник ZMINA та Hromadske radio.

Влітку 2022 року потрапив у полон до російських військових. Це трапилося у районі захоплених пунктів Золоте і Гірське, що у Луганській області. Буткевич перебуває у неволі ще з 24 червня, оскільки саме тоді російські пропагандисти опублікували відео його допиту.

Мати Буткевича Євгенія у коментарі виданню Бабель зізналась, що відтоді він з нею не зв'язувався, а про долю сина вона дізналася з відео у ЗМІ.

За словами жінки, питанням визволенням Буткевича займається Об'єднаний центр із пошуку та звільнення полонених (курирується СБУ і Головним управлінням розвідки).

Наразі конкретної інформації щодо сина Євгенія не отримала — на всі запити їй відповідають, що "справа опрацьовується".

Також мати Буткевича розповіла, що зі взводу її сина на зв'язок виходили лише двоє полонених. Було два дзвінки — 25 і 26 червня.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: