fbpx
Сьогодні
Відео 18:00 09 Бер 2023

Рішення для перемоги: майстерню БПЛА для ЗСУ створив переселенець із Маріуполя

English version here

Фото: ssu.gov.ua

Уже понад 200 безпілотних літальних апаратів реанімував  для Збройних сил переселенець із Маріуполя.

Як пише Рубрика, про майстра з ремонту електроніки Андрія Гешу розповідає ШоТам.

У чому проблема?

До повномасштабної війни Андрій Гежа був майстром з ремонту електроніки. А коли росіяни атакували Маріуполь, швидко переорієнтувався на ремонт дронів, бо вони є часто одноразова бойова сила, і ресурс, який необхідно постійно відновлювати. Проте застосування безпілотників значно розширюють можливості розвідки.

Яке рішення?

Перший дрон для Збройних сил він відремонтував ще під обстрілами в Маріуполі, але через бомбардування міста чоловікові довелося покинути рідний дім.

Як це працює?

У Запоріжжі разом із другом Андрій поставив на потік ремонт безпілотників.

"Надігнала куля, куля пройшла знизу та зачепила акумулятор, якого зараз немає", — Андрій Гежа, майстер.

Андрієві допомагали українці: дорослі донатили, а діти не шкодували на деталі іграшкових дронів. Із запчастинами допомагали й закордонні волонтери.

"Нам допомагали литовці, із Польщі, з Німеччини нам надсилали. Дякуємо цим людям. За рахунок цього в нас пішло!", — Андрій Гежа, майстер.

Потім був переїзд ближче до центра України, де Андрій разом із родиною проживає вже чотири місяці. Тут він продовжив свою справу. І поставив на крила вже понад 200 БПЛА.

Перші рази доводилося дуже довго витрачати час, бо як його розібрати… Постійно навчаєшся. Звісно, зараз це робиться дуже швидко. Бо по симптомах одразу знаєш, що треба робити, — Андрій Гежа, майстер.

Усі дрони після ремонту справно виконували свої функції в зоні бойових дій. І хоча не завжди їх можна відновити, у майстерні Андрія оживає до 80% техніки.

Продовжувати справу чоловік планує до самої Перемоги, і не тільки: дрони будуть корисні і після війни, адже країна чекає на масштабне розмінування.

Довідка

В Україні створили дронарню, де звичайні БПЛА переробляють на бойові.

А компанія AeroDrone почала серійне виробництво двох безпілотників для ЗСУ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: