fbpx
Сьогодні
18:45 09 Бер 2023

Під санкції США потрапили китайські компанії, які допомагають Ірану з БПЛА

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні, 9 березня, Сполучені Штати Америки ввели санкції проти ряду китайських компаній, які підтримують програму створення дронів в Ірані.

Про це пише Рубрика з посиланням на міністерство фінансів США.

За даними відомства, санкції накладено на мережу з п'яти компаній і однієї фізичної особи, які підтримують Іран. Мережа цих компаній знаходиться в Китаї і займається продажем і постачанням аерокосмічних компонентів, у тому числі тих, які можуть бути використані для БПЛА.

Відомо, що ці компанії брали участь у виробництві моделі БПЛА Shahed-136.

"Іран безпосередньо причетний до жертв серед українського цивільного населення, які є результатом використання Росією іранських БПЛА в Україні", – заявив заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом та фінансової розвідки Брайан Нельсон.

Він зауважив, що Сполучені Штати і надалі будуть націлюватися на глобальні іранські мережі закупівель, які постачають росії смертоносні БПЛА для використання в її незаконній війні в Україні.

Довідка

Раніше Іран таємно поставив росії велику кількість куль, ракет і мінометних снарядів для війни проти України.

А разом з тим, росія вагається з купівлею балістичних ракет в Ірану через побоювання, що у такому разі Україна може отримати далекобійні ATACMS з радіусом дії 300 км.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: