fbpx
Сьогодні
12:25 09 Бер 2023

Блащак повідомив, що Україна отримала ще 10 танків Leopard 2 від Польщі

English version here

Україна отримала решту 10 з 14 обіцяних Польщею танків Leopard 2, після завершення навчання українських військовослужбовців керувати цією технікою.

Про це заявив на брифінгу 9 березня віцепрем'єр – міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, пише ЄП.

"Ми підтримуємо Україну в межах міжнародної коаліції. Крім польських 14 танків Leopard, у складі цього батальйону є також чотири танки з Канади, вісім танків із Норвегії, а також шість – із Іспанії", – зазначив міністр.

Блащак додав, що веде переговори з іспанською колегою Маргаритою Роблес щодо можливого надання Україні більшої кількості танків – "можливо, ще чотирьох".

"Тож ми, безумовно, маємо справу з батальйоном важких танків, які у випадку польської сторони вже передані, а у випадку наших союзників будуть передані Україні в дуже короткий час", – підкреслив міністр.

Польський очільник відомства також нагадав про ідею створення центру обслуговування танків Leopard 2 в Польщі, яку обговорює з Німеччиною.

"Проблема полягає в тому, щоб забезпечити запасні частини для цих танків. 20 років тому виробництво цих частин припинилося, але ми готові відновити це виробництво. Звичайно, у співпраці з німцями ми ведемо діалог про те, щоб танки Leopard, які були або будуть поставлені в Україну, обслуговувалися і ремонтувалися в Польщі", – пояснив Блащак.

Нагадаємо, що перші чотири з 14 танків Leopard 2 Польща передала Україні на річницю повномасштабного вторгнення росії 24 лютого.

Зазначимо, що Польща першою з західних союзників передала Україні сучасні танки Leopard. Також Варшава надасть 60 танків PT-91 Twardy.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: