fbpx
Сьогодні
15:44 08 Бер 2023

Залужний не потрапив у Бахмуті до пастки росіян та хоче створити корпуси з 60 тисяч військових, - The Economist

Для того, щоб частково залучити значні українські резерви росії розпочала наприкінці січня наступ на донецький Бахмут, який розпочався наприкінці січня, частково полягала в тому. Проте до такої пастки головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не потрапив.

Про це йде мова у матеріалі The Economist.

Журналісти повідомляють, що використання резервів значно б ускладнило український контрнаступ. Водночас битва за Бахмут на Донеччині призвела до набагато більших втрат з боку російської федерації, ніж України.

"І що більш важливо, генерал Залужний уникнув очевидної пастки. Замість того, щоб кинути значні резерви в Бахмут для порятунку міста, яке має набагато більше символічне, ніж військове значення, він відправив війська за кордон для тренувань на новій техніці", наголошують в статті The Economist.

Також видання повідомило, що Залужний розраховує, що створить три нові армійські корпуси.

Кожен складатиметься з шести бригад і налічуватиме по 20 тисяч військових. Загальна кількість становитиме близько 60 тисяч.

Нагадаємо, що із січня навчальне командування армії США проводить навчання українських підрозділів у Німеччині.

Якщо під час наступів у 2022-му бійці атакували переважно ротами, то американці об'єднують їх у батальйони та бригади для загальновійськової війни. Піхота, бронетехніка, артилерія та інші роди військ працюють разом, а не послідовно.

8 березня речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий заявив, що росіянам не вдається розвинути успіх в наступальних діях довкола Бахмута. Українські війська відкривають вогонь по загарбниках та завдають втрат.

Як писала Рубрика, президент Володимир Зеленський заявив, що українське військове керівництво єдине в рішенні продовжувати оборону Бахмута. Якщо російським окупантам вдасться захопити це місто, це відкриє шлях для захоплення ключових міст на сході України, каже він.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: