fbpx
Сьогодні
12:33 08 Бер 2023

В ООН вивчили відео з розстрілом українського військового та вважають його достовірним

Фото: З відкритих джерел

Відео зі стратою українського воїна російськими загарбниками взялися вивчити в Організації Об'єднаних Націй та вважають, що воно може бути справжнім.

Про це заявила речниця Управління ООН з прав людини Франс Прес, пише The Guardian.

"Нам відомо про відео, розміщене в соціальних мережах, на якому видно, як українського солдата hors de combat (не в бою, – ред.), очевидно, розстрілюють російські збройні сили. На основі попередньої експертизи ми вважаємо, що відео може бути справжнім", наголосила Прес.

Речниця додала, що з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, Управління ООН з прав людини задокументувало численні порушення міжнародного гуманітарного права щодо військовополонених.

"За всіма цими звинуваченнями мають бути проведені неупереджені та ефективні розслідування, а винні мають бути притягнуті до відповідальності", – додала вона.

Довідка

Нагадаємо, що 5 березня в мережі з'явилося жахливе відео розстрілу українського військового, який потрапив у полон до російських окупантів. В останні миті свого життя український полонений промовив "Слава Україні!", судячи з відео.

Український омбудсмен Дмитро Лубінець назвав "черговим воєнним злочином Росії" розстріл українського військового

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду розслідувати обставини розстрілу українського військовополоненого, про що стало відомо в понеділок.

Президент Володимир Зеленський також відреагував на це відео. Глава держави зазначив, що Україна знайде вбивць.

У ЗСУ назвали ім'я українського захисника, якого окупанти розстріляли за слова "Слава Україні".

У бригаді зазначили, що за попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: