fbpx
Сьогодні
10:59 08 Бер 2023

Східне угруповання: поблизу донецького Бахмута за добу відбулось 12 зіткнень, ЗСУ ліквідували 115 окупантів

У Донецькій області минулої доби в районі міста-фортеці Бахмута відбулось 12 боєвих зіткнень з російськими загарбниками, українські захисники ліквідували 115 агресорів.

Про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону.

"Тільки в районі Бахмута було 35 обстрілів і 12 боєзіткнень, 115 окупантів знищено, 197 зазнали поранень різного ступеня", зазначив військовий.

Череватий наголосив, що в цілому по навколишніх населених пунктах Дубово-Василівка, Оріхово-Василівка тощо окупанти 102 рази відкривали вогонь з різних типів ствольної, реактивної артилерії, відбулося 72 боєзіткнення.

Череватий підкреслив, що головною ударною силою залишаються найманці ПВК "Вагнер". Однак, в силу великих втрат, вони підсилені підрозділами повітряно-десантних та механізованих військ російських загарбників.

При цьому російські артилерія та авіація, які завдають удару по позиціях захисників, підпорядковані регулярним військам окупантів.

Довідка

Президент Володимир Зеленський заявив, що захоплення Бахмута відкриє для росії шлях до інших населених пунктів Донецької області, тому українські захисники продовжують боронити місто, однак "ніхто не має бути оточений".

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що в російських загарбників нема належних механізованих сил для просування за межі Бахмута.

Як писала Рубрика, розвідка НАТО оцінює втрати російської сторони в боях за Бахмут як такі, що вп'ятеро перевищують українські.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: