fbpx
Сьогодні
15:56 08 Бер 2023

Президент України зустрівся з генсеком ООН: говоритимуть про повернення миру та міжнародну безпеку

Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем, який прибув до України з офіційним візитом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Глави держави.

"Радий вітати сьогодні в Києві – уже втретє від початку повномасштабної російської агресії – генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріша та делегацію ООН", зазначив український лідер.

Зеленський анонсував, що на переговорах мова піде про те, як повернути мир і міжнародну безпеку.

Нагадаємо, що в ніч з 7 на 8 березня генсек ООН Антоніу Гутерреш прибув з візитом до України.

Під час свого третього візиту до України з початку війни 73-річний Гутерреш зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським для переговорів про продовження зернової угоди.

Повідомляють, що 18 березня закінчується Контракт на експорт українського зерна через контрольоване росією Чорне море, і ООН наполягає на черговому продовженні.

Раніше ЗМІ повідомили, що Україна розпочала онлайн-переговори з партнерами щодо продовження Чорноморської зернової ініціативи, спрямованої на те, щоб Київ міг продовжувати постачання зерна на світові ринки.

Нагадаємо, що ініціатива була започаткована за посередництва Організації Об'єднаних Націй та Туреччини в липні минулого року, а в листопаді її було продовжено. Її термін дії закінчується 18 березня, якщо не буде досягнуто домовленості про продовження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: