fbpx
Сьогодні
11:51 08 Бер 2023

Нацгвардійці оприлюднили подробиці збиття російського СУ-25 в районі Бахмута

Фото: З відкритих джерел

Українські нацгвардійці у ніч проти 6 березня збили у районі Бахмуту російський штурмовик Су-25, вразивши ворожий літак з ПЗРК "Перун" на відстані близько 4 км

Про подробиці ліквідації російського Су-25 розповіли у Східному ТУ Національної гвардії України.

Військові зазначили, що російський літак впав поза лінією зіткнення, тому доля пілота на цей час невідома.

Наголошують, що збитий винищувач прикривав ворожу піхоту, яка збиралася атакувати позиції українських воїнів.

"Ворожий штурмовик прикривав з повітря піхоту, яка наступала на лінію оборони захисників. Розрахунок ПЗРК відкрив вогонь та збив російський броньований штурмовик. Через тепловізор бачили, що літак було уражено і він пішов на зниження, доля пілота наразі невідома", розповів командир дивізіону "Партизан".

Ураження штурмовика відбулося тоді, коли він готувався завдати авіаударів по українських силах.

"Відпрацювали ціль з "Перуна", підбили літак і він почав змінювати напрямок польоту. З південного сходу робив маневр, щоб завдавати ударів по наших позиціях, та після влучання змінив траєкторію і почав робити різкий розворот на схід, після чого впав за лінією перетину", – розповідає оператор ПЗРК нацгвардієць Роман.

Загалом, за даними Генерального штабу ЗСУ, з 24 лютого 2022 по 08 березня 2023 року російські окупаційні війська втратили у війні проти України 303 літаків.

Нагадаємо, як писала Рубрика, українські сили ППО вночі знищили 2 ворожих "мопеда". Іранські дрони-камікадзе, запущені загарбниками, намагалися атакувати північні області України.

Загалом напередодні ЗСУ ліквідували 700 окупантів. Станом на ранок 8 березня безповоротні втрати рф у живій силі сягнули 155 530 осіб.

Також повідомлялося, що, за даними The Guardian, окупанти втратили 20-30 тисяч солдатів під час штурмів Бахмута на Донеччині.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: