fbpx
Сьогодні
12:19 08 Бер 2023

Було б компліментом, та це не ми: Резніков заперечив втручання України у підриві газогонів рф

Фото: Getty Images

У західній пресі опублікували інформацію про те, що присутній "український слід" у підриві газопроводів рф у Балтійському морі. Міністр оборони Олексій Резніков заперечив причетність українських офіційних структур до цієї події.

Про це Резніков сказав у Стокгольмі, куди прибув для участі у засіданні міністрів оборони країни ЄС, повідомляє кореспондент ЄП.

"Для мене це доволі дивна історія, вона не має нічого спільного з нами. Я думаю, що офіційне розслідування, що проводиться відповідними владними структурами, опише усі деталі. Це було б певним компліментом для наших спеціальних сил, але це не наша діяльність", – сказав очільник українського відомства.

Нагадаємо, у вівторок авторитетне американське ліберальне видання The New York Times опублікувало статтю з посиланням на джерела та дані розвідки. Вони схильні вважати, що за вибухом газопроводів "Північні потоки" у Балтійському морі стоять неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці.

А за даними німецьких ЗМІ, слідство в Німеччині встановило судно, яке використовувалось для здійснення диверсії на російських газогонах "Північні потоки" в Балтійському морі восени 2022 року. Та вважає, що воно так чи інакше пов'язане з Україною.

Британське видання The Times повідомило, що західним розвідувальним колам протягом місяців було відоме ім'я українця – приватного спонсора, який нібито профінансував диверсію на російських газопроводах у Балтійському морі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: