fbpx
Сьогодні
17:26 07 Бер 2023

ЄС уперше введе санкції проти військових рф за насильство над жінками в Україні

English version here

Європейський союз поповнив свої санкційні списки. До списку, складеного напередодні Міжнародного жіночого дня 8 березня, потрапили дев'ять осіб, включно з двома російськими військовими командирами, і три організації, які ЄС вважає відповідальними за сексуальне насильство і порушення прав жінок.

Про це повідомляє агентство Reuters, якому було дозволено ознайомитися з документом до його офіційної публікації, запланованої на середу.

Це перший випадок, коли Євросоюз запроваджує санкції, націлені на причетних до сексуального насильства, зазначає агентство.

За даними Reuters, до санкційного списку потрапили російські воєначальники Микола Кузнєцов і Раміль Ібатуллін, які воювали в Україні.

Кузнєцов брав участь у беззаконному вторгненні Росії в Україну, і члени його підрозділу систематично здійснювали акти сексуального насильства і зґвалтування в Україні в березні-квітні 2022 року, йдеться в документі, наданому агентству.

Ібатуллін, також, за повідомленням ЄС, керував дивізією, члени якої "скоювали акти сексуального та гендерно зумовленого насильства щодо мирного населення України".

Під санкції також потрапили двоє поки що не названих московських поліцейських, представники "Талібану" і громадяни М'янми та Південного Судану.

Поіменний список тих, хто потрапив під санкції, буде оприлюднено 8 березня.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: