fbpx
Сьогодні
12:49 07 Бер 2023

У ЗСУ назвали ім'я українського захисника, якого окупанти розстріляли за слова "Слава Україні"

Український військовополонений, відеозапис розстрілу якого за слова "Слава Україні!" був учора оприлюднений в соціальних мережах та засобах масової інформації, є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького, Генштаб ЗСУ.

У бригаді зазначили, що за попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура.

Тимофій Шадура вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі міста Бахмут, повідомили військові.

тимофій шадура

"Наразі тіло нашого військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території. Остаточне підтвердження щодо особи може буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз.

Командування 30-ї окремої механізованої бригади й побратими Героя висловлюють щирі співчуття його рідним та близьким. Помста за нашого Героя буде невідворотною", наголосили у бригаді.

У Генштабі зазначили, що розстріл беззбройного полоненого – цинічне й зухвале нехтування нормами міжнародного гуманітарного права та звичаїв війни.

"Так вчиняють нікчемні вбивці, але не воїни. Російські окупанти вкотре засвідчили, що головною їхньою метою в Україні є лише звіряче винищення українців.

Жодна смерть нашого воїна не залишиться без відплати. Але ми зробимо це у законний та справедливий спосіб – на полі бою, в суді або в міжнародному трибуналі.

З холодною головою, з дотриманням правил війни та з честю ми обов'язково помстимося за кожного! Вічна пам'ять і Слава Герою!", зазначили у військовому командуванні.

тимофій шадура

тимофій шадура

Родичі впізнали бійця, якого вбили за слова "Слава Україні"

Локальна продюсерка BBC World Софія Кочмар-Тимошенко повідомила, що їй вдалося знайти сестру вбитого військового.

"Сестра каже – 100 % – це мій брат. Це його очі, голос і те, як він курив сигарету", – написала вона.

Пізніше журналістка повідомила, що шість членів родини впевнені, що це їх брат і син.

Довідка

Нагадаємо, що 5 березня в мережі з'явилося жахливе відео розстрілу українського військового, який потрапив у полон до російських окупантів. В останні миті свого життя український полонений промовив "Слава Україні!", судячи з відео.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо відео, на якому російські загарбники розстрілюють беззбройного українського солдата відразу після його слів "Слава Україні!"

Український омбудсмен Дмитро Лубінець назвав "черговим воєнним злочином Росії" розстріл українського військового

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду розслідувати обставини розстрілу українського військовополоненого, про що стало відомо в понеділок.

Президент Володимир Зеленський також відреагував на це відео. Глава держави зазначив, що Україна знайде вбивць.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Рубрика (@rubryka)

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: