fbpx
Сьогодні
14:22 07 Бер 2023

У Повітряних силах запевнили, що Україна отримає Patriot, та варто дочекатись офіційної інформації

English version here

Варто дочекатись офіційної інформації від уповноважених осіб про те, коли Україна отримає зенітні ракетні комплекси Patriot.

Про це речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат сказав в ефірі національного телемарафону, відповідь на інформаційний запит "Укрінформа" в міністерстві національної оборони Польщі.

"Безумовно Patriot буде в Україні. Рішення прийнято, люди навчаються… Коли побачите, що командувач Повітряних сил тестує за кермом Patriot, то точно він уже буде в Україні.

Або ж ми сповістимо про перший рашистський літак, який зіб'є той Patriot (до 150 кілометрів цілі вони можуть збивати)", наголосив полковник.

Нагадаємо, що 7 березня низка ЗМІ з посиланням на іспанське видання La Razon написали, що Україна вже отримала систему ППО Patriot.

У цьому виданні було оприлюднено інтерв'ю з міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком.

Водночас "Укрінформу" в міністерстві зауважили, що поява в іспанському виданні згадки від польського міністра про отримання Україною ЗРК Patriot, очевидно, пов'язана з помилкою під час перекладу.

Мовляв, Блащак в інтерв'ю La Razon не говорив, що Україна вже отримала ЗРК Patriot. Він тільки підтвердив, що позитивне рішення про передачу Києву цієї системи ППО було прийнято завдяки зусиллям Польщі.

"Намір віцепрем'єр-міністра, міністра національної оборони Маріуша Блащака полягав у тому, щоб вказати (в інтерв'ю La Razon – ред.), що завдяки зусиллям Польщі було прийнято рішення про передачу батареї Patriot",- повідомили в міністерстві.

У Генштабі також підкреслили, що перші польські танки Leopard вже в Україні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: