fbpx
Сьогодні
11:53 07 Бер 2023

Клименко повідомив, що з російського полону вдалося звільнити 585 співробітників МВС

585 співробітників Міністерства внутрішніх справ (МВС) вдалося повернути до України з російського полону.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав глава МВС Ігор Клименко.

"585 наших співробітників уже повернулися з полону", зазначив очільник відомства.

"Спочатку ці люди приймають душ, потім обідають чи вечеряють…і після цього ми їх одразу ж веземо до наших медичних закладів, оглядаємо, проводимо усі необхідні аналізи. Ми їх лікуємо, робимо операції тим, кому це необхідно", розповів Клименко про те, що відразу роблять звільнені після повернення з полону.

Зі слів міністра, їхніх співробітників після відповідного лікування, коли дозволяють медики, відправляють на реабілітацію. Частина з цих осіб направляється у разі потреби на лікування за кордон. На кшталт, якщо комусь потрібне протезування.

"Хоча, наприклад, у госпіталі прикордонної служби вже працюють, у тому числі й іноземні спеціалісти разом із нашими фахівцями, та успішно ставлять людей на ноги", – запевнив міністр.

Зі слів Клименка, більшість тих, хто повертається з полону, потім стають у стрій. Проте усе залежить від їхньої реабілітації та лікування.

"Азовці, поліцейські – усі в строю, усі служать і виконують свої функції. Хтось навіть повернувся у зону бойових дій, а хтось вже у тиловій зоні забезпечує порядок на території нашої держави. Більшість із них хочуть і повертаються у стрій, тому що бажають служити", – додав глава МВС.

Клименко зазначив, що після відповідної реабілітації ці люди, як правило, хочуть повернутися до нормального життя.

"І для них нормальне життя – це коли у колективі, з побратимами, з якими вони проходили багаторічну службу в тому чи іншому підрозділі", – резюмував очільник МВС.

Нагадаємо, що Україна та росія 16 лютого провели обмін полоненими, додому повернулися 100 українських військових і 1 цивільний — перший заступник міського голови міста Енергодара Іван Самойдюк.

За словами керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, серед цих осіб є і нацгвардійці та прикордонники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: