fbpx
Сьогодні
09:54 07 Бер 2023

ISW: українські захисники продовжують обороняти Бахмут, щоб підірвати найкращі сили "Вагнера"

Українські збройні сили продовжать бої за донецьке місто-фортецю Бахмут, щоби виснажити елітні підрозділи ПВК "Вагнер".

Про це пише Рубрика посилаючись на припущення аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Фахівці зазначають, що боротьба за Бахмут стала для України стратегічно важливою через склад російських сил, які дислокуються в районі міста.

В Інституті наголошують, що у повідомленнях деяких західних медіа нещодавно висловлювалося припущення, що Україна витрачає свої елітні війська і дефіцитне обладнання в основному на новобранців ПВК "Вагнер", які є "гарматним м'ясом".

Експерти ж ISW вважають, що таке зауваження загалом є справедливим. При цьому наголошуючи, що резерв російських в'язнів, придатних для бойових дій, не є безмежним. І ліквідація десятків тисяч із них у Бахмуті означає, що їх не використають для більш важливих боїв.

При цьому аналітики звертають увагу на те, що російські сили під Бахмутом нещодавно змінили тактику і залучили до бойових дій більш високоякісні спецпідрозділи та елементи регулярних військ.

Фахівці підкреслюють, що "ПВК "Вагнер", як і раніше, ймовірно, використовує ув'язнених для операцій у Бахмуті. Хоча на цей час набагато обмеженішою мірою, ніж у попередні місяці, через величезні втрати, яких зазнали новобранці під час лобових атак.

Але тепер "Вагнер" кинув у бій ще й своїх найкращих солдатів, і саме їх знищують разом із новобранцями.

"Бахмутська битва може серйозно підірвати найкращі сили "Вагнера". Засновник ПВК Євген Пригожин, судячи з його нещодавніх заяв, мабуть, побоюється, що Міноборони росії веде битву за Бахмут до останнього бійця "Вагнера"", – зазначає ISW.

Аналітики переконані, що серйозна деградація або знищення елітних бойових сил ПВК "Вагнер" матиме позитивні наслідки за межами поля бою.

"Заподіювання шкоди впливу і репутації Пригожина, одного з найрадикальніших російських націоналістів, було б важливим досягненням з точки зору довгострокових перспектив відновлення розсудливості в Росії. Це в інтересах США, а також в інтересах України, і вона підіймає ставки в битві за Бахмут", – пишуть експерти Інституту вивчення війни.

Як писала Рубрика, минулої доби українські Збройні сили відбили понад 140 атак противника на 5 напрямках.

Зазначимо, що з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 154 800 вояк, лише за минулу добу понад 1000 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: