fbpx
Сьогодні
12:37 07 Бер 2023

Ігнат: на навчання в будь-яку країну українські пілоти готові виїжджати хоч завтра

У будь-яку країну, яка готова прийняти на навчання, готові виїхати найкращі українські пілоти хоч завтра: їх вже визначили та вони готові опановувати керування винищувачами.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав в ефірі телемарафону.

Полковник нагадав, що двоє українських пілотів вже відбули до Сполучених Штатів Америки для аналізу навичок українських льотчиків і потреб потенційної навчальної бази з підготовки управлінням сучасними літаками.

"Вони хочуть зрозуміти рівень підготовки українських пілотів, оскільки філософія управління радянською технікою дещо інша, ніж філософія управління західною технікою…

Це досвідчені пілоти, і разом із (іншими – ред.) нашими колегами наші партнери будуть аналізувати, скільки потрібно часу, сил та засобів для того, щоб дійсно організувати цю підготовку.

Де вона буде проходити, поки що невідомо, на якому типі літака, теж поки що не оголошується, але процес іде, і, я думаю, тут треба просто не дуже підіймати рівень температури в цій темі, а дочекатися просто позитивних рішень для України", зазначив Ігнат.

На уточнення журналістів, як буде розвиватися процес далі, речник ПС ЗСУ повідомив, що "є план дій – дорожня карта, яка розроблялася задовго до вторгнення росії".

"Давно вже наміри нашого військового керівництва були перейти на сучасний багатоцільовий літак. Цей план дій, ця дорожня карта передбачає навчання пілотів, паралельно – навчання військових інженерів… Так само має готуватися інфраструктура. В нас уже це робиться в Україні. Уже Міністерство інфраструктури, Міноборони займається цим питанням, готуються ті майданчики, де можна буде приймати вибагливу західну техніку", повідомив полковник.

Речник ПС наголосив, що "цей процес глобальний, саме тому так довго не може бути прийнято якогось рішення".

"Але Україна без крил не буде. Не може така велика потужна держава з такою найкращою у світі армією бути без авіації", – додав Ігнат.

Полковник зауважив, що "потрібно перш за все зрозуміти, який тип літака нам нададуть, тоді можна вже говорити про навчання пілотів".

"Хочу зазначити, що пілоти… Давно список затверджений, він обновляється, зрозуміло, що йде війна. Але найкращі пілоти визначені й готові хоч завтра виїжджати в будь-яку країну, яка прийме їх на навчання", – підкреслив Ігнат.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що двоє українських пілотів перебувають у США для проходження оцінки їхніх навичок пілотування бойових літаків, включаючи винищувачі F-16.

Напередодні у Повітряних силах підтвердили відрядження двох українських пілотів до США.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: