fbpx
Сьогодні
08:31 07 Бер 2023

Генштаб: понад 140 атак армії рф успішно відбили українські Сили оборони

Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth.

Минулої доби українські Збройні сили відбили понад 140 атак противника на 5 напрямках, а авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження окупантів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Успіхи українських захисників

У військовому командуванні повідомили, що минулої доби українські воїни відбили на них понад 140 атак противника.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 15 ударів по районах зосередження окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції.

Окрім ударних безпілотних літальних апаратів "Шахед-136", за добу, що минула, українські захисники збили ворожий літак Су-25 та ще 8 дронів різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • пункт управління,
  • 8 районів зосередження противника,
  • 2 засоби протиповітряної оборони ворога,
  • артилерійський підрозділ на вогневих позиціях,
  • склад боєприпасів,
  • радіолокаційну станцію окупантів.

Атаки російської армії

Противник завдав 50 авіаційних та 5 ракетних ударів. Під час авіаударів ворог використав 11 БпЛА типу "Шахед-136", 9 з яких – збито.

Також окупанти здійснили 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по населених пунктах. Загроза завдання ракетних ударів залишається дуже ймовірною по всій території України".

Ситуація на напрямках фронту

Дослівно: "Основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань загарбників не виявлено. Протягом минулої доби обстрілів зазнали райони населених пунктів Сеньківка і Карповичі Чернігівської області; Старікове, Голишівське, Павлівка, Волфине і Грабовське Сумської області та Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Тернова, Огірцеве, Вовчанськ і Бударки на Харківщині.
  • На Куп'янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Невське, Білогорівка та Федорівка та здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Путникове, Фиголівка, Дворічна, Гряниківка і Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Червонопопівка і Діброва – Луганської та Терни, Ямпіль, Роздолівка і Федорівка на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку противник, попри значні втрати, продовжує штурмувати місто Бахмут та його околиці. За минулу добу лише біля села Дубово-Василівка ворог здійснив 37 атак. Також противник вів наступ у районах населених пунктів Білогорівка, Федорівка, Залізнянське, Ягідне та Іванівське – успіху не мав. Артилерійські та мінометні обстріли відбувалися в районах населених пунктів Залізнянське, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Часів-Яр, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Дружба, Торецьк, Майорськ та Нью-Йорк.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках окупанти безуспішно проводили наступальні дії в напрямку населених пунктів Новокалинове, Красногорівка, Кам'янка, Сєверне, Первомайське, Невельське та Мар'їнка Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Водяне, Первомайське, Невельське, Мар'їнка, Вугледар та Велика Новосілка.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону. Обстрілів зазнали, зокрема, Времівка Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Кам'янське, Таврійське Запорізької області; Нікополь на Дніпропетровщині, а також Зміївка, Шляхове, Херсон, Козацьке, Ольгівка, Тягинка, Антонівка та Білозерка Херсонської області.

У Генштабі повідомили, що для досягнення своїх цілей щодо видачі російських паспортів окупанти продовжують здійснювати тиск на жителів Запорізької області. Так, з 1 січня в окремих населених пунктах люди, які не мають паспорта громадянина РФ, не можуть отримати грошові виплати, зокрема, зарплату, оскільки розрахунок має здійснюватися виключно через картки російських банків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: