fbpx
Сьогодні
17:59 06 Бер 2023

З території росії Україна повернула двох братів: одному з хлопців - 15 років

Додому в Україну з території російської федерації цими днями повернули ще двох українців, одному з них 15 років.

Про це повідомляє Мінреінтеграції у Телеграмі, пише Рубрика.

"Цими днями за сприяння Мінреінтеграції вдалося повернути додому з території рф ще двох українців. Ігор та Василь – двоюрідні брати. Один з них – 15-річний хлопчик, за якого понад три місяці йшла боротьба", – йдеться у повідомленні.

Ігор та його мама Наталія – мешканці Херсона. Коли в місто прийшла війна, мама намагалася вивезти дитину. Однак вирватися на територію вільної України було майже неможливо. Натомість загарбники підступно запропонували доправити хлопця в Анапу – нібито "на оздоровлення". Наталія погодилась і підписала документи.

"Їй не віддавали дитину. Більш того – хлопця використали як заручника. Над ним провели психологічну та "виховну" роботу, намагаючись назавжди відлучити від матері та Батьківщини", – додали у Мінреінтеграції.

Вирвати Ігоря з цієї пастки та переконати його повернутися додому коштувало неймовірних зусиль.

Зараз Ігор та його брат вдома. За словами хлопців, це найщасливіший день у їхньому житті.

Мінреінтеграції дякує Державній прикордонній службі України, волонтерській організації "Допомагаємо виїхати", благодійній організації "СОС Дитячі Містечка" за сприяння та допомогу.

Довідка

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець раніше заявив, що кожну пропозицію нашої держави щодо обміну цивільних заручників росія розглядає тривалий час та всіляко затягує процес.

22 лютого Лубінець заявив, що процес звільнення депортованих цивільних громадян України наразі не заморожений, але про деякі ініціативи не можна говорити публічно.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: