fbpx
Сьогодні
13:58 06 Бер 2023

У Британії новобранці ЗСУ опановують навички ведення бою на передовій

У Великій Британії новобранці Збройних сил України в рамках базової загальновійськової підготовки під керівництвом новозеландських інструкторів опановують навички ведення бойових дій на передовій.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

"У рамках багатонаціональної навчальної операції висококваліфіковані військові інструктори Сил оборони Нової Зеландії допомагають перетворити вмотивованих новобранців Збройних сил України на боєздатних солдатів, навчаючи їх навичкам, необхідним для виживання та ефективного ведення бойових дій на передовій", – ідеться у повідомленні.

Загалом 65 військовослужбовців Сил оборони Нової Зеландії у Сполученому Королівстві навчатимуть українських новобранців таким навичкам як поводження зі зброєю, влучна стрільба, надання першої медичної допомоги на полі бою, а також наступальні й оборонні операції в різних умовах.

Україна пережила понад 12 місяців війни, руйнування та труднощів після незаконного вторгнення росії. Військовий персонал Сил оборони Нової Зеландії працював у Великій Британії та Європі в рамках зусиль міжнародного співтовариства щодо підтримки самооборони України.

Підтримка включала розвідку, матеріально-технічне забезпечення, транспортування безкоштовної військової допомоги, а також команди з підготовки артилерії та піхоти.

У Генштабі ЗСУ нагадали, що 15 серпня 2022 року уряд та Сили оборони Нової Зеландії офіційно повідомили, що ухвалили рішення про "здійснення подальшого значного розгортання 120 військовослужбовців Сил оборони Нової Зеландії у Великій Британії для допомоги в навчанні українських військовослужбовців у рамках міжнародних зусиль, щоб допомогти Україні продовжувати захищатися від незаконної війни росії".

За словами Прем'єр-міністра Нової Зеландії Джасінди Ардерн, Нова Зеландія чітко заявила, що продовжуватиме "відповідати на заклик України щодо практичної підтримки, коли вони захищають свою Батьківщину та народ від невиправданого вторгнення росії".

Міністр оборони Нової Зеландії Пені Хенаре заявив, що "це розгортання також дає можливість персоналу Сил оборони Нової Зеландії набути цінний досвід через викладання базових військових умінь у чужому середовищі, разом із ключовими партнерами, що сприяє підтриманню військових спроможностей".

"Піхотна підготовка, яка викладатиметься, добре узгоджується з навичками та можливостями нашого особового складу. Навчання проводитиметься виключно в одному з місць у Сполученому Королівстві і особовий склад Сил оборони Нової Зеландії не в'їжджатиме в Україну". – зазначив Хенаре.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: