fbpx
Сьогодні
09:54 06 Бер 2023

росія перекидає на фронт застарілі Т-62 і БТР-50, – розвідка Британії

English version here

У відповідь на втрати важкої бронетехніки російські військові перекидають в Україну застарілу техніку, що має безліч вразливих місць на сучасному полі бою.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії у понеділок.

Російські військові, зокрема, продовжують використовувати 60-літні основні бойові танки Т-62. Існує реальна можливість того, що навіть підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії, яка, як вважається, є головним танковим з'єднанням Росії, будуть переозброєні на Т-62, щоб заповнити колишні втрати, йдеться у зведенні.

Раніше планувалося, наголошують у відомстві, що 1-а гвардійська танкова армія отримає основні бойові танки нового покоління Т-14 "Армата" у 2021 році.

Останніми днями в Україні також вперше було виявлено російські бронетранспортери БТР-50, які вперше надійшли на озброєння у 1954 році, зауважує британська розвідка.

З літа 2022 року близько 800 Т-62 було знято зі зберігання, і деякі з них отримали модернізовані прицільні системи, які, швидше за все, підвищать їхню ефективність у нічний час.

Однак ці обидва старовинні типи машин матимуть безліч вразливих місць на сучасному полі бою, включаючи відсутність сучасної вибухо-реактивної броні, наголошує британське відомство.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: