fbpx
Сьогодні
17:30 06 Бер 2023

Литва готує для України новий пакет допомоги

English version here

Фото: міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас (Facebook)

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що уряд його країни готує новий пакет допомоги для України. Київ уже отримав від Вільнюса допомогу на суму майже 409 мільйонів євро.

Про це пише Рубрика з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Литви.

У понеділок, 6 березня, Анушаускас зустрівся з першим заступником міністра оборони України Олександром Павлюком, який приїхав до Литви. Зокрема, Павлюк приїхав поділитися досвідом щодо уроків, витягнутих з інтеграції воєнізованих структур у ЗСУ.

"Уроки, отримані в Україні, допомагають нам цілеспрямовано розвивати наші військові можливості. Ми також займаємо тверду позицію, щоб всіляко підтримувати Україну, і готуємо новий пакет допомоги Україні", – заявив Анушаускас, додавши, що наразі для Києва готується новий пакет допомоги.

Велика частина допомоги Литви Україні – це військова підготовка. Цього року планується підготувати 1 600 солдатів. Литовські інструктори навчають українців як на національному рівні, в Литві, так і в рамках Навчальної місії ЄС та міжнародних ініціатив, таких як "Інтерфлекс". Також планується розробити курс із розмінування в Литві у співпраці з країнами Північної Європи.

Довідка

Раніше Рубрика писала, що Латвія вже виділила понад 1% свого ВВП на військову допомогу Україні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: