fbpx
Сьогодні
20:00 06 Бер 2023

Екорішення: у Барселоні заборонили полив парків і садів через посуху

English version here

Заборонивши щоденний полив зелених зон і вперше в історії спустивши воду з найбільшого водосховища регіону, у Барселоні економитимуть прісну воду.

Про це повідомляють місцеві меді, пише Рубрика.

У чому проблема?

Каталонія не бачила рясних дощів уже 29 місяців, а в деяких районах місяцями не випадало ані краплі опадів. Резервуари, з яких бере прісну воду барселонська метрополія, заповнені лише на 28%.

Яке рішення?

Місцева влада Барселони, щоб зекономити прісну воду, заборонила щоденний полив
зелених зон і вперше в історії прийняли рішення спустити воду з найбільшого водосховища регіону.

Як це працює? 

Вперше в історії влада вирішила спустошити водосховище Сау, щоб спрямувати воду далі в резервуари в напрямку Жирони. За іронією, коли у 1960-х утворювали це водосховище, пішло під воду село біля церкви Сан Роман. Зараз з-під води виринає лише дзвіниця, слугуючи своєрідним мірилом рівня води в резервуарі.

Вперше в історії влада вирішила спустошити водосховище Сау

У Барселоні заборонили щоденне автоматичне зрошування як публічних, так і приватних садів і парків. Тепер поливати окремі дерева слід фактично вручну. На поливі сподіваються заощадити 50% прісної води. Полив газонів дозволяється лише зібраною дощовою водою, а також для національних спортивних змагань.

Крім того, припинять мити прісною водою вулиці. Басейни можна наповнювати лише повторно використаною водою з рециркуляційних систем.

На 40% обмежать використання води для сільськогосподарських робіт і на 15% — для промисловості.

Щоденну норму використання води на кожного жителя зменшили з 250 літрів до 230, хоча на практиці це не має вплинути на повсякденне життя барселонців, адже реальний середній рівень споживання становить 117 літрів.

Ці заходи, як передбачають, триватимуть принаймні чотири місяці.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: