fbpx
Сьогодні
14:42 05 Бер 2023

Волонтери з Вінниці, продаючи сувеніри з підбитого російського танка, зібрали мільйон гривень для українських захисників

English version here

Фото: Фейсбук/ Діана Подолянчук

Волонтери з Вінниці разом з американськими партнерами зібрали 1 млн грн на підтримку війська на продажі сувенірів з підбитого російського танка.

Про це у Фейсбуці повідомила волонтерка Діана Подолянчук, пише Рубрика.

У чому проблема?

Українські військові досі потребують допомоги, не вистачає військової техніки, боєприпасів та амуніції. Якщо з наданням техніки та боєприпасів Україна покладається на західних партнерів, то з амуніцією допомагають активно волонтерські організації.

Яке рішення?

У волонтерській організації розповіли, що російський танк Т-80 БВМ підбили бійці Спеціального підрозділу "Кракен" ГУР МО. Волонтери розібрали його на запчастини та виготовляють сувеніри на продаж, зокрема, у США.

"Зібрали перший 1 000 000 гривень з продажу кілечок в США. Історія така. Українські захисники з американської зброї "Джавелін" підбили російський танк Т-80 БВМ, і наша команда з нього виготовила сувеніри", – написала Подолянчук.

Як повідомила Подолянчук кореспондентові Укрінформу, цей благодійний проєкт має назву DESTROY THE TANK.

"Мета проєкту – показати, як шматок металу, який приїхав, щоб знищувати Україну, переробляється та допомагає українському народові", – сказала волонтерка.

Фото: Фейсбук/ Діана Подолянчук

Як це працює?

За її словами, першу частину коштів, зароблених від продажу сувенірів, волонтери спрямують на допомогу Силам оборони України, під це вони вже створюють проєкт.

Наступні ж надходження передадуть родинам, які постраждали від російської агресії.

Також вийшов документальний фільм, який містить ще й інформаційну складову, позаяк покликаний поширювати інформацію про війну росії проти України задля залучення більшої кількості ресурсів та зброї від наших партнерів, щоб Україна якнайшвидше перемогла.

Проєкт реалізується за підтримки Збройних Сил та Головного управління розвідки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: