fbpx
Сьогодні
16:23 05 Бер 2023

Уперше нацгвардійці знищили рідкісну ворожу машину мінування "Земледелие" на Донеччині

Фото: wikipedia.org

У Донецькій області воїни Національної гвардії знищили рідкісну військову техніку окупантів – систему дистанційного мінування "Земледелие".

Про це повідомили у Нацгвардії.

Експерти Defense Express відзначили, що це перший задокументований випадок ліквідації ворожої системи "Земледелие" на війні в Україні.

Відомо, що за допомогою цієї системи супротивник закидав мінами Харківщину у березні 2022 року. Окрім того, у грудні цю систему використали на Запорізькому напрямку.

Військові також зазначили, що ворожу техніку знищили боєприпасом, скинутим з дрона. У такий спосіб бійці знищили також російський ЗРК Тор-М1 за $25 млн.

Окрім того, під час виконання завдань також були розбиті ще ворожий БМ-21 Град та дві 2С1 Гвоздики.

Довідка

Російську машину "Земледелие" публічно продемонстрували 2022-го. Того ж року пройшли її попередні випробування. Ця система призначена для створення мінних полів на відстані від 5 до 15 км шляхом відстрілювання реактивних 122-мм снарядів.

Відзначимо, що Національна гвардія — військове формування з правоохоронними функціями. До її завдань входить захист та охорона життя громадян України. Загальна кількість — до 60 тисяч військовослужбовців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: