fbpx
Сьогодні
11:21 05 Бер 2023

Російська армія готується: українців попереджають про загрозу точкових ракетних атак

Російські загарбники можуть завдати точкових ударів, оскільки продовжують підготовку до ймовірних ракетних атак по нашій країні.

Про це у телемарафоні сказала керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Рубрика.

Вона зазначила, що у Чорному морі загарбники продовжують утримувати 4 ракетоносії, що означає готовність до можливого залпу понад 20 "Калібрів".

"Корабельне угруповання ворога складається з 16 кораблів, серед яких (у Чорному морі – ред.) продовжують перебувати 4 ракетоносії – 2 надводних, 2 підводних. Це означає, що до залпу можуть бути готові понад 20 "Калібрів"", наголосила Гуменюк.

Зі слів керівниці Об'єднаного координаційного пресцентру, це досить потужний потенціал. Він свідчить про можливість ракетної атаки будь-якої миті, оскільки ці кораблі споряджені, готові і знаходяться на бойовому чергуванні.

При цьому Гуменюк зазначила, що якою ця ракетна атака може бути, вже залежатиме від тієї тактики, яку обере ворог.

"Вони вже зрозуміли, що масовані ракетні атаки – це не той результат, на який вони очікують. Це – великі витрати і мала віддача. Тому, скоріш за все, вони використовуватимуть точкові атаки, як це було по Кременчуцькому району, коли підіймається у повітря і авіація, і готові морські ракетоносії, щоб заплутати нашу систему ППО, як вони собі думають", підкреслила військова.

Керівниця пресцентру закликала українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги і діяти оперативно.

"Ракети "Калібр" – це високоточна зброя, яку ворог, як правило, використовує по об'єктах критичної та військової інфраструктури та інших важливих стратегічних об'єктах. Тому від цих об'єктів потрібно триматися подалі", – порадила Гуменюк.

Як писала Рубрика, російська федерація напередодні, 4 березня, збільшила кількість ракетоносіїв до чотирьох у Чорному морі, загальний залп може сягати 24 крилатих ракет "Калібр".

Нагадаємо, що з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 153 100 вояк, лише за минулу добу понад 900 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: