fbpx
Сьогодні
20:30 05 Бер 2023

Поліція Київської області у Telegram виявила 160 груп, пов’язаних із рухом "Редан"

Фото з соцмереж

Поліція на Київщині зафіксувала 160 груп у месенджері Telegram, які пов'язані із підлітковим рухом "Редан".

Про це розповів начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов в ефірі телемарафону, пише Рубрика.

"Тільки на Київщині ми вже відпрацювали по 500 об'єктах. На території Київської області було зареєстровано в телеграм-каналах 160 таких груп на 1600 учасників. Фактично по кожному телеграм-каналу ми розуміємо, хто є активні учасники, з ними вже проведені профілактичні бесіди.

Перш за все, це неповнолітні від 12 до 17 років, вони всі патріотично налаштовані, але молоді потрібно допомогти розібратися в тій ситуації, що нашу молодь намагаються використовувати для насильства в нашій країні", – зазначив Андрій Нєбитов.

Він підкреслив, що українські спецслужби встановили, що рух "Редан" – це інформаційно-психологічна операція з боку росії. Він також повідомив, що в Україні виник протилежний рух "АнтиРедан".

"Поліція розуміє, що вони можуть не розібратися і можуть страждати невинні люди. Тому прийнято рішення щодо проведення профілактичних заходів як поліцейськими, так і спеціальними службами, в тому числі районними військовими адміністраціями", – сказав Нєбитов.

Довідка

В Україні затримують прихильників російського руху "ПВК "Редан".

1 березня поліцейські затримали двох адміністраторів каналів субкультури "Редан", які планували організувати бійку підлітків в Дарницькому районі Києва.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: