fbpx
Сьогодні
20:06 05 Бер 2023

ООН після понад 10 років перемовин прийняла історичну угоду про захист Світового океану

Фото: Getty Images

ООН ухвалила договір про захист Світового океану за схемою 30×30 – захист 30% Світового океану до 2030 року. Перемовини тривали понад 10 років.

Про це повідомляє Greenpeace, пише Рубрика.

Мета цього Договору – відновити та захистити природу так званого Світового океану.

"Договір підтримує принцип 30×30 – захист 30% Світового океану до 2030 року. Це відкриває шлях до створення територій у Світовому океані, які будуть охоронятися на високому рівні. У тексті все ще є недоліки, і уряди повинні забезпечити, щоб Договір реалізовувався на практиці ефективним і справедливим способом", – йдеться у повідомленні.

ВВС розповідає, що перемовини тривали 38 годин. Загалом же, Договір не могли прийняти більш ніж 10 років, через питання фінансування та прав на риболовлю.

Зазначається, що остання міжнародна угода про захист океану була підписана у в 1982 році – нею була Конвенція ООН з морського права.

"Ця угода заснувала територію під назвою "відкрите море" – міжнародні води, де всі країни мають право ловити рибу, відправляти судна та проводити дослідження – але лише 1,2% цих вод охороняються. Морське життя, що мешкає за межами цих заповідних територій, опинилося під загрозою через зміну клімату, надмірний вилов риби та судноплавство", – пояснює видання.

Міжнародний союз охорони природи зазначає, що майже 10% морських видів наразі під загрозою зникнення.

Довідка

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України фіксує та обраховує збитки екології, завдані рф, за новою розробленою методологією, яка включає сім напрямків. Наразі втрати склали два трильйони гривень.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: