fbpx
Сьогодні
11:08 05 Бер 2023

Обмеження для неповнолітніх: у TikTok розповіли, як працюватимуть ліміти на користування додатком

У кожного облікового запису користувача соцмережі TikTok віком до 18 років найближчими тижнями зʼявиться 60-хвилинний щоденний ліміт використання. Функція діятиме за замовчуванням.

Про це пише Associated Press.

Повідомляють, що від 2021 року в Китаї діє правило, що дозволяє неповнолітнім грати в онлайн-ігри лише одну годину на день. При чому тільки щоп'ятниці, вихідних і державних святах. Так влада КНР намагається приборкати інтернет-залежність.

Нагадаємо, що саме в Китаї раніше базувалася материнська компанія TikTok ByteDance,

За словами представників TikTok, 60-хвилинний ліміт використання для неповнолітніх встановили за допомогою наукових досліджень Digital Wellness Lab у Бостонській дитячій лікарні.

Дослідження показало, що більш усвідомлене ставлення до того, як ми витрачаємо свій час, може допомогти нам вдумливіше ставитись до рішень, які ми ухвалюємо.

Розповідають, що коли щоденний ліміт закінчиться, соцмережа запропонує користувачу ввести пароль і прийняти "активне рішення" продовжувати перегляд.

Для облікових записів, які належать дітям молодше 13 років, пароль мають встановити батьки або опікуни — це дозволить додати до 60-хвилинного ліміту ще пів години.

Голова відділу довіри та безпеки TikTok Кормак Кінан розповів, що для додаткових 30 хвилин пароль повинен ввести хтось із батьків чи опікунів користувача.

Батьки дітей, які використовують опцію "Сімейний доступ" у програмі, також зможуть встановлювати обмеження щодо часу використання екрана. Також вони можуть отримувати доступ до панелі інструментів, яка відображатиме дані про використання програми.

Зміни відбуваються в міру того, як уряди всього світу все більше занепокоєні безпекою використання TikTok.

Якщо підлітки відмовляються від 60-хвилинного ліміту й проводять у TikTok понад 100 хвилин на день, платформа запропонує їм встановити денний ліміт екранного часу.

"Ми хочемо, щоб наша спільнота відчувала контроль над своїм досвідом у TikTok", — сказав Кінан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: