fbpx
Сьогодні
15:38 05 Бер 2023

На Миколаївщині українські бійці знищили ворожу систему залпового вогню на Кінбурні

Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth.

У Миколаївській області українські захисники знищили реактивну систему залпового вогню, артилерійську гармату та склад боєприпасів російських загарбників на Кінбурнській косі.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ОК "Південь".

"Ефективна робота наших ракетно-артилерійських підрозділів шляхом нанесення точних вивірених ударів по вогневих позиціях ворога на Кінбурнській косі викреслила з використання одну артилерійську гармату та реактивну систему залпового вогню.

Урочистим феєрверком відгукнувся і склад боєприпасів, що окупанти тримали на косі", — зазначили військові.

Захисники наголосили, що під час відпрацювання, зокрема й за підтримки авіації Повітряних сил, по району зосередження росіян та техніки на Лівобережжі було знищено три одиниці озброєння та військової техніки. Остаточні результати ще дорозвідують.

Довідка

Кінбурнська коса — піщана коса, розташована в Миколаївському районі Миколаївської області за 4,0-7,5 км від Очакова.

Ця коса є продовженням Кінбурнського півострова та частково відділяє Чорне море від Дніпровсько-Бузького лиману. Територія коси належить до Чорноморського біосферного заповідника.

На цей час вона є місцем важливих битв, зокрема, битви за Миколаївську область під час повномасштабного вторгнення росіян до України 2022 року.

Кінбурнська коса має важливе стратегічне значення. Там замикаються виходи із портів деокупованого Херсона та Миколаєва. Контроль над цим клаптиком землі давав росіянам змогу постійно обстрілювати портопункт в Очакові. А також блокувати фактично найбільший за перевалкою порт України в Миколаєві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: