fbpx
Сьогодні
19:08 04 Бер 2023

Скандал зі Щегелем: Мінкульт посилить контроль за виїздом військовозобовʼязаних чоловіків

Мінкульт пообіцяв посилити контроль за виїздом військовозобовʼязаних чоловіків за кордон після скандалу зі стендап-коміком Андрієм Щегелем.

Про це пише міністр культури Олександр Ткаченко.

Більш жорсткий порядок отримання дозволів із посиленням відповідальності за порушення правил виїзду МКІП уже подав до Кабміну, а конкретну ситуацію з Андрієм Щегелем "взяли під особистий контроль правоохоронці".

"Через подібні випадки, як із Андрієм Щегелем, ситуація для тих, хто дійсно боронить Україну та веде боротьбу на культурному фронті, ускладнюється", – упевнені у МКІП.

Довідка

Український стендап-комік Андрій Щегель 2 березня дав інтервʼю на YouTube-каналі журналіста Романа Скрипіна. Там він розповів, що виїхав у Туреччину за дозволом Мінкульту, а далі планує подорожувати в інші країни Європи зі стендап-виступами.

За його словами, в Україні він отримав три повістки, але поки що "повертатися не планує".

"Я виходжу з того, що це вибір хлопців – гинути. Я щиро співчуваю кожному, хто вимушений зараз боронити Україну, бо він її любить і щиро співчуваю Україні, що вона переживає найжахливішу трагедію в своїй історії і, мабуть, у світі зараз", — пояснив Щегель.

У Мінкульті тепер кажуть, що Щегель "порушив право виїзду за кордон", де він перебував у складі групи, яка виїхала за тимчасовим дозволом.

МКІП може надавати чоловікам призовного віку дозволи на перетин кордону, однак лише з обовʼязковим поверненням назад в Україну. Це можуть бути діячі сфери культури та інформації, які мають на меті "захист та популяризацію інтересів держави України на міжнародній арені".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: