Новий президент Чехії має намір приїхати з візитом в Україну у квітні

Обраний президент Чехії Петр Павел має намір відвідати всі сусідні країни в перші сто днів свого перебування на посаді, а також вирушить до Брюсселя.

Про це повідомляє Ceske Noviny.

Павел у суботу заявив, що у квітні хоче поїхати в Україну, яка стикається з російською агресією. Він вступить на посаду глави держави на інавгурації, яка відбудеться 9 березня.

Своїми поїздками за кордон Павел хоче показати, що Чехія повертається до активного підходу до зовнішньої політики на рівні президента.

"Я не вважаю, що в цей період мені потрібно їхати кудись іще, тому що я дійсно вважаю наше сусідство пріоритетним", – сказав він.

Перша поїздка Павела одразу після інавгурації традиційно пройде до Словаччини. Потім він вирушить до Польщі, а 21-22 березня – до Німеччини. У квітні Павел планує відвідати штаб-квартиру Європейського Союзу і НАТО в Брюсселі. Того ж місяця він хоче поїхати в Україну.

Павел виявив інтерес до відвідування України незабаром після того, як його обрали новим президентом Чехії. Тоді він заявив, що хотів би відвідати Київ разом із президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Наприкінці січня Павел отримав запрошення відвідати країну від президента України Володимира Зеленського, який у телефонній розмові подякував Павелу за підтримку. Павел звернувся до української сторони з пропозицією про дату візиту в лютому.

Цього тижня Павел закликав до швидких поставок зброї в Україну. Він також вважає, що союзники не будуть свідомо скорочувати підтримку України на етапі, коли наблизиться перспектива повернення Криму – побоюючись радикальної ескалації з боку Кремля.

Свіжі дописи

  • Новини

У Повітряних силах прокоментували збиття російського Су-25 напередодні

У Повітряних силах Збройних сил України розповіли подробиці збиття російського літака Су-25, який вдалося "приземлити"… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

ЗСУ знищили ще майже 900 окупантів та 21 артсистему: у Генштабі відкоригували дані втрат рф

Минулої доби, 4 травня, Сили оборони ліквідували ще майже 900 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, там війська рф 35 разів атакували позиції ЗСУ

Минулої доби, 4 квітня, російські війська продовжують тиснути по всій лінії фронту, найгарячіше на Авдіївському… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У Бога на плечі шеврон з українським прапором: Зеленський у Великдень звернувся до українців

5 квітня президент України Володимир Зеленський 5 квітня, у Великдень, звернувся до українців з нагоди… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Наслідки нічної атаки Харкова російськими безпілотниками: постраждали 5 осіб, серед них дитина

У ніч на 5 травня російські окупанти атакували ударними безпілотниками приватний сектор міста Харкова, внаслідок… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Росія запустила по низці областей України 24 БпЛА: сили ППО знищили 23 дрони-камікадзе

У ніч на 5 травня російські загарбники атакували декілька регіонів країни 24 "Шахедами", 23 з… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.