fbpx
Сьогодні
Фото 16:34 04 Бер 2023

На коронації короля Карла ІII для помазання використають олію, яка не містить інгредієнтів тваринного походження

Фото: The Royal Family

У Єрусалимі освятили олію миропомазання, яку використають під час коронації для помазання короля Карла III 6 травня 2023 року. Ця олія не міститиме жодних інгредієнтів тваринного походження.

Про це йде мова в заяві Букінгемського палацу, розповідає BBC.

У виданні повідомили, що олія для помазання містить оливкову олію, ароматизовану сумішшю ефірних олій кунжуту, троянди, жасмину, кориці, неролі, бензоїну та флердоранжу.

Фото: The Royal Family

Для олії частково використовують оливки, вирощені на Оливковій горі в монастирі Марії Магдалини, де похована бабуся короля принцеса Аліса.

У попередніх варіантах були циветова олія, що є секретом залоз вівери, й амбра з кишківника китів.

Зазначимо, що коштовна воскоподібна речовина є патологічним відкладенням у кишківнику та шлунку кита із залишків неперетравлених хітинових частин їжі, що частково піддані дії шлунково-кишкових ферментів. Після чого викинуті кишківником назовні.

Застосовується ця речовина в парфумерії як фіксатор запаху та цінується дуже дорого.

У BBC повідомляють, що свячення олії відбулось в одному з найсвятіших християнських місць Єрусалиму — у храмі Гробу Господнього.

Хоча коронація сприймається як великий момент національного видовища та історичний ритуал, у ній є сильний релігійний елемент.

Помазання короля є відлунням хрещення або висвячення в релігійні ордени, при цьому монарх символічно торкається святою олією до голови, грудей та рук.

Фото: The Royal Family

Це вважалося настільки священним моментом, що в 1953 телекамерам не дозволили знімати церемонію. На цей час невідомо, чи покажуть по телебаченню помазання Карла III.

Довідка

10 вересня принц Чарльз Філіпп Артур Джордж офіційно став королем Великої Британії.

Він зійшов на престол під імʼям Карл ІІІ. Його коронація відбудеться в суботу, 6 травня 2023 року у Вестмінстерському абатстві.

Під час церемонії також коронують королеву-консорта Каміллу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: