fbpx
Сьогодні
12:00 04 Бер 2023

Лідер "Русского добровольческого корпуса" узгоджував з Україною прохід через кордон у Брянську область

Фото: РДК

Командир "Російського добровольчого корпусу" Денис Нікітін заявив, що українська влада знала про операцію "Російського добровольчого корпусу" в Брянській області.

Про це Нікітін сказав в інтерв'ю Financial Times.

Видання повідомляє, що нібито операція РДК "була узгоджена з українською владою, інакше вона просто не могла б пройти".

"Як ви собі уявляєте, щоб я пройшов там вночі в темряві? Є заміновані мости, є камери, безпілотники з тепловізорами, є приховані спостережні пункти. Якби я ні з ким [у Збройних силах України – FT] це не погодив…

Я думаю, нас було б просто знищено", сказав лідер "РДК".

Нікітін також розповів, що в операції брали участь близько 45 осіб, багато з них – члени партизанської підпільної мережі на території росії.

Він також повідомив, що в одному з сіл дійсно сталася перестрілка. Проте, зі слів Нікітіна, йому нічого не відомо про жертви серед мирного населення.

"Вони (влада РФ – ред.) відчули, наскільки вони беззахисні. Ми бігали і працювали в прикордонній зоні, яка має бути під найсуворішою охороною…

Головне було нагадати росіянам… Ви можете і повинні братися за зброю. Ми підтримаємо всіх, хто хоче усунути цих кремлівських узурпаторів від влади", підкреслив лідер "РДК".

Довідка

Як писала Рубрика, 2 березня губернатор Брянської області РФ, яка межує з Україною, повідомив, що в регіон нібито проникла українська ДРГ.

Вона нібито схопила в заручники мирних жителів і нібито обстріляла автомобіль. Цю інформацію швидко підхопили пропагандистські ЗМІ, але вони публікують дуже суперечливі дані.

В Офісі президента відреагували на провокацію у Брянській області – росія хоче налякати своїх.

Пізніше повідомили, що на територію рф у Брянській області зайшов "Русский добровольческий корпус" та заявив, що вони не "українська ДРГ", а вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з путінським режимом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: