fbpx
Сьогодні
10:06 04 Бер 2023

Конкурсна комісія оголосила 3 переможців на посаду на директора НАБУ

На посаду директора Національного антикорупційного бюро конкурсна комісія відібрала трьох переможців: Сергія Кривоноса, Сергія Гупяка та Романа Осипчука.

Про це пише Рубрика, посилаючись на засідання комісії.

За цих кандидатів проголосували 4 з 6 членів конкурсної комісії. Двоє з них – представники міжнародних організацій, як передбачено процедурою конкурсу.

Зазначають, що остаточного переможця, який обійме посаду директора, має обрати Кабінет Міністрів.

Що відомо про кандидатів на посаду?

  • Семен Кривонос є головою Державної інспекції архітектури та містобудування.
  • Сергій Гупяк працює в управлінні Держбюро розслідувань на Хмельниччині.
  • Роман Осипчук очолює Управління внутрішнього контролю НАБУ.

Голова комісії звернув увагу, що перемога цих кандидатів не означає, що вони набрали найбільше балів на всіх етапах, а скоріше є балансуванням між усіма вимогами.

Кандидати проходили тестування на знання законодавства та на загальні здібності. Вони мали співбесіди щодо доброчесності та компетентності. Також, як розповіли в комісії, психологи складали портрети на учасників конкурсу.

  • Сергій Гупяк набрав 97 балів під час тестування на знання законодавства і 128 – у тестах на загальні здібності.
  • Семен Кривонос мав 99 балів за знання законодавство, 122 – за загальні здібності.
  • Роман Осипчук отримав 95 балів за знання законодавства і 123 за загальні здібності.

До всіх трьох кандидатів були питання під час оцінки їхньої доброчесності, однак, на думку комісії, вони надали у відповідь необхідні пояснення та документи.

Лише стосовно Осипчука залишились питання, відповідями на які задовольнились не всі члени комісії. При цьому психологічний портрет Осипчука і його рис як керівника, за словами голови комісії, був одним із найкращих.

Нагадаємо, що 25 лютого, після засідання комісії з проведення конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро до співбесід щодо відповідності критерію компетентності допустили 11 кандидатів.

Довідка

Нагадаємо, 1 липня президент Володимир Зеленський заявив, що конкурс на керівника Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) буде оголошено найближчим часом.

Навесні 2022 року мав відбутися конкурс з обрання директора НАБУ. Антикорупційники раніше застерігали, що чинна влада спробує затягнути цей процес.

6 червня завершилося інтернет-голосування за нових членів Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України. У результаті голосування до складу Ради увійшло 15 осіб.

У серпні, в Офісі Президента заявили, що директора НАБУ будуть обирати не менше 3 місяців.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: