fbpx
Сьогодні
11:13 04 Бер 2023

Каволі вважає, що втрати російської армії понад 200 000 осіб, вбито та поранено 1800 офіцерів

English version here

З початку вторгнення в Україну понад 1800 російських офіцерів були вбиті або поранені, а в загальному підсумку рф вже втратила понад 200 000 своїх солдатів.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі, пише ЄП із посиланням на Spiegel.

Зазначають, що генерал виступив як почесний гість на традиційному обіді в мерії Гамбурга. Каволі заявив, що "масштаби цієї війни неймовірні".

Зі слів командувача Об'єднаних сил НАТО в Європі, росія вже втратила понад 2000 танків і в середньому російська армія випускає понад 23 000 артилерійських снарядів на день.

Каволі заявив, що після нападу росії на Україну НАТО має пристосуватися до нової реальності.

"Якщо хтось приходить з танком, ви теж повинні мати танк. Проте один з уроків холодної війни полягає в тому, що точність зброї – це те, що має значення.

Крім того, важлива виробнича потужність оборонної промисловості. Війну виграє той, хто може виробляти найшвидше", – сказав він.

Водночас генерал НАТО наголосив на важливості цивільного лідерства.

"Ми навчилися на цьому конфлікті, що цивільне лідерство є абсолютно необхідним. Воно може мобілізувати націю і надихнути партнерів". підкреслив Каволі.

Як повідомили у Генштабі, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку майже 152 200 вояк, лише за минулу добу понад 800 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: