fbpx
Сьогодні
Фото 09:56 04 Бер 2023

ISW: українські захисники зруйнували два мости в районі Бахмута, щоб перерізати шляхи відступу російських військ

English version here

У Донецькій області в районі українські підрозділи підірвали два мости, хоча деякі західні ЗМІ приписали пошкодження одного з них військами рф.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітика повідомляють, що 3 березня російські сили продовжували наземні атаки навколо Бахмута. Хоча в цей час російські пропагандисти просували наративи про нібито намір ЗСУ провести контрольований відступ. Принаймні, з деяких частин міста.

Український генеральний штаб повідомив, що Сили оборони відбили атаки ворога на сам Бахмут, а також у районі Васюківки (13 км на північ від міста), поблизу Дубово-Василівки (6 км на північний захід), Оріхово-Василівки (10 км на північ від міста), Григорівки (10 км на північний захід) та Богданівки (8 км на північний захід).

Фахівці також вважають, що українські військові мають намір перерізати ворогу потенційні шляхи для відступу, підірвавши мости.

На кадрах із геолокацією, опублікованих у п'ятницю, видно, як українські воїни зруйнували міст через річку Бахмутівка на північному сході міста. А також ще один міст через трасу Хромове – Бахмут на захід від нього.

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин стверджував, що його сили майже повністю "оточили Бахмут". Тому українські війська нібито можуть реально відійти тільки однією дорогою.

Водночас російські блогери стверджували, що бойові сутички продовжуються на півночі Бахмута в районі промислового підприємства "АЗОМ". А також у міських районах південної та східної частини населеного пункту.

На думку військових експертів, українські сили, схоже, створюють умови для контрольованого відходу з бойових дій із частин Бахмута.

На їхнє припущення, превентивне руйнування мостів вказує на те, що українські війська можуть спробувати перешкодити пересуванню російських військ у східній частині Бахмуту та обмежити потенційні шляхи відходу ворога з міста на захід.

Фото: Мапа

"Якщо українське військове командування визнає за необхідне піти з Бахмута, воно, ймовірно, проведе обмежений і контрольований відхід із особливо складних ділянок східної частини, судячи з українських заяв та повідомлень про дії української сторони", – наголосили в ISW.

Фото: ISW

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголошувала, що ситуація у Бахмуті "напружена і складна і ми не приховуємо, що йдуть запеклі бої".

Вона додала, що на Бахмутському напрямку ворог намагається зібрати найманців з ПВК "Вагнер", бо регулярні війська рф вже виснажені та демотивовані.

Як писала Рубрика, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що українські оборонці не збираються відступати з донецького Бахмута.

У британській розвідці вважають, що погода ймовірно надає перевагу українським воїнам у боях за Бахмут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: