fbpx
Сьогодні
15:48 04 Бер 2023

Досвід дозволяє Збройним силам перебудувати оборону, - Череватий про підрив мостів у Бахмуті

На Донеччині Бахмут залишається дуже важливою ціллю для російської армії, проте досвід українських Сил оборони дозволяє перебудовувати оборону і надалі чинити опір загарбникам, попри те, що ворог завдає великої шкоди інфраструктурі самого міста.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на спікера Східного угруповання військ ЗСУ полковника Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

Журналіст запитав військового, з чим пов'язані поїздки генералів до Бахмуту за останні дні. Нагадаємо, що сьогодні, 4 березня, у місті побував командувач Сил спецоперацій ЗСУ Віктор Хоренко. Учора побував там Командувач Східного угрупування військ генерал-полковник Олександр Сирський. Це вже вдруге за тиждень.

А 20 лютого Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко відвідав позиції захисників Бахмута та Авдіївського напрямку на Донеччині.

Череватий відповів, що це чіткий маркер того, що українські сили битимуться за кожен метр своєї землі.

"Бахмут на сьогодні – це епіцентр війни. Тільки в районі самого міста за добу ворог здійснив 21 обстріл та сталося 9 боєзіткнень.

Загалом в районі населених пунктів Васюківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут та Іванівське було зафіксовано 131 обстріл ворога та з РСЗВ та артилерії та сталося 38 боєзіткнень.

Було вбито 155 окупантів, 239 зазнали поранень, а трьох взяли у полон", – розповів Череватий.

Зі слів полковника, ситуація навколо Бахмута наразі важка, але контрольована.

"Для ворога це місто пріоритетна ціль, проте наше командування і особовий склад роблять все, щоб боронити цей населений пункт і при цьому завдавати максимальних втрат ворогу", – зауважив Череватий.

Зокрема, він прокоментував повідомлення щодо підриву двох важливих мостів в районі Бахмута.

"Це війна і в такому шквалі вогню знищуються й об'єкти критичної інфраструктури. Але досвід вже більш ніж річної війни у великому масштабі й загалом 9-ти річної війни проти окупанта дозволяє нам перебудовувати оборону і надалі чинити опір, не дивлячись на те, що він наносить шкоди інфраструктурі", – пояснив Череватий.

Ситуація в Бахмуті

Нагадаємо, сьогодні британська розвідка повідомила про те, що у Бахмуті на Донбасі було зруйновано два важливих мости, а українські військові нібито стали вразливими для російських атак з трьох сторін.

Тим часом за останні дні місто відвідали командувач Східного угрупування військ генерал-полковник Олександр Сирський, а також командувач Сил спецоперацій ЗСУ Віктор Хоренко.

Військові оцінюють ситуацію в Бахмуті як складну та напружену, Збройним силам в місто направили підкріплення, а рішення утримувати місто назвали стратегічним.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: