fbpx
Сьогодні
22:07 04 Бер 2023

Через відсутність успіху на фронті тактика ворога стає все більш терористичною, – Павлюк

Через відсутність успіху на фронті росіяни у відчаї, і їхня тактика стає все більш терористичною.

Таку думку висловив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Павлюк наголосив, що сили оборони України невпинно повертають контроль над українськими містами, селами та селищами.

"росіяни у відчаї, через відсутність успіху на фронті їхня тактика стає все більш терористичною, вони обстрілюють регіони, вбивають цивільне населення, знищують інфраструктуру", – сказав перший заступник міністра.

Він додав, що з поверненням українського стяга на деокуповані території життя там відновлюється, і цей процес є одним із найскладніших викликів, які долають в Україні.

"Ми боремося за людей, що жили і живуть у населених пунктах, які противник намагався загарбати. На нас лежить величезна відповідальність – зробити все, щоб відновити там безпечні умови", – наголосив генерал-лейтенант.

На його переконання, життєво необхідно впроваджувати військові адміністрації на деокупованих територіях в межах прикордонних, прифронтових та фронтових адміністративних одиниць для забезпечення належного функціонування регіонів і громад.

"Кожний прикордонний, прифронтовий та звільнений населений пункт залишається важливим у військовому аспекті – це логістичні маршрути, нові оборонні рубежі", – додав Павлюк.

Він акцентував, що органи місцевої влади на час війни не можуть бути "політичною ареною", насамперед це центри прийняття рішень воєнного часу, ресурсні та інтелектуальні осередки забезпечення тилу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: