fbpx
Сьогодні
22:46 04 Бер 2023

Армія рф застосувала в Україні нові бомби вагою 1,5 тонни, - ЗМІ

Війська рф застосували проти України нові планеруючі бомби УПАБ-1500В, оснащені інерціальною та супутниковою системами навігації.

Про це повідомляє Defense Express.

"повітряно-космічні сили рф уперше використали проти України нове озброєння – керовані планеруючі бомби УПАБ-1500В вагою 1500 кг", – ідеться у повідомленні.

За інформацією видання, перше застосування цього виду боєприпасів було зафіксовано декілька тижнів тому в Чернігівській області. Про це Defense Express стало відомо з власних джерел – на одному з уламків були залишки маркування, яке відповідає саме УПАБ-1500В.

Ця бомба вперше була продемонстрована у рф у 2019 році. Тоді ж було повідомлено, що вона вже пройшла випробування, поставлена на озброєння пкс рф та отримала перші експортні замовлення.

Небезпечність УПАБ-1500В полягає у тому, що вона належить до планеруючих, оснащена інерціальною та супутниковою системами навігації. Вага бойової частини – 1010 кг. Призначена для ураження високозахищених об'єктів, бомба може скидатися за 40 км від цілі для чого носій має піднятися на висоту 14 км.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: