fbpx
Сьогодні
20:23 03 Бер 2023

Японія надасть грантову допомогу розміром $170 млн на відновлення України

На реалізацію Плану швидкого відновлення України Японія виділяє грантову допомогу розміром $170 млн.

Як пише Рубрика, про це інформує Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється, відповідну угоду підписали посол Японії Мацуда Кунінорі та віцепрем'єр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у п'ятницю.

Мінвідновлення повідомило, що днем раніше віцепрем'єр також підписав меморандум, згідно з яким Програма розвитку ООН (ПРООН) здійснюватиме незалежний нагляд за використанням коштів на відновлення житла в Київській області.

"Прозорість і підзвітність – базові принципи підходу до відбудови. Без виконання цих умов залучення міжнародних партнерів і загалом ефективне відновлення зруйнованого – неможливі (…) Успішний досвід нагляду та загалом співпраці з ПРООН в питаннях незалежного нагляду плануємо масштабувати й на інші проєкти відбудови в різних регіонах України", – зазначив Кубраков.

За його словами, таку співпрацю планується побудувати з іншими міжнародними організаціями – фінансовими чи експертними.

Окрім незалежного нагляду ПРООН підтримуватиме цифровізацію процесів реконструкції, розвитку та моніторингу у сфері регіонального розвитку, працюватиме над підвищенням потенціалу місцевого самоврядування в реалізації інфраструктурних проєктів, над доступом громад до міжнародного донорського фінансування та енергоефективністю соціальної інфраструктури.

Крім того, Програма розвитку ООН забезпечить технічну підтримку Україні у відновленні.

Як зазначалося, уряд Японії виділив на відновлення України $170 млн, а до цього – ще $95 млн, які спрямував Програмі розвитку ПРООН у рамках партнерської угоди.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: