fbpx
Сьогодні
11:16 03 Бер 2023

В Естонії провели низку заходів до річниці широкомасштабного вторгнення рф в Україну

До річниці початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в Таллінні відбулася хода на підтримку нашої країни за участю українців, які вимушено перебувають в Естонії, та наших естонських братів.

Про це повідомив народний депутат України, керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко на своїй сторінці Facebook.

Ходою пройшлися вулицями Таллінна, в тому числі біля російського посольства. На площі Свободи відбувся велелюдний мітинг на підтримку України.

"Подякував українським організаціям в Естонії, які докладають багато зусиль для модерування, збору та відправлення допомоги в Україну. Подякував усім нашим громадянам, які перебувають в Естонії, адже під час зустрічі з високопосадовцями Естонської Республіки було приємно чути, що вони дуже задоволені та вдячні нашим громадянам, які, попри вимушені обставини знаходження в Естонії, завжди коректні у своєму перебуванні в країні, з активною громадянською позицією та, що головне, відсоток працевлаштованих українських біженців із початку війни в Естонії є вдвічі більшим, аніж у середньому по Євросоюзу – майже 40%.

Ці цифри вкотре демонструють, що українці – трудолюбивий народ і що завжди, будь-де і за будь-яких обставин гідно та достойно поводяться. Подякував за всі зусилля, які українці докладають в Естонії, проводячи мітинги, благодійні заходи, збираючи кошти, роблячи окопні свічки та маскувальні сітки – усе на підтримку Збройних Сил України", – відзначив народний депутат.

Також на площі Свободи у Таллінні був представлений російський танку Т-72, підбитий під Києвом 31 березня 2022 року. Власне, такими танками протягом цього року росія вбивала і продовжує вбивати мирне населення та захисників України.

"Дуже символічно, що саме в ці дні цей танк опинився тут, в Естонії – країні, яка протягом останніх 9 років, а особливо перед 24 лютого 2022 року та в перші тижні потому передала велику кількість свого озброєння Україні", – підкреслив Пушкаренко.

Серед заходів до річниці великої війни в Україні у ці дні в Талліні відкрили виставку ArtArmor.

Цей унікальний проект – справжні бронеплити, які успішно виконали свою місію на фронті, зупинивши ворожі кулі та врятувавши життя нашим Героям, отримали друге життя у вигляді витворів мистецтва. Для цього до проєкту залучили відомих українських художників та митців. Вони створили перші арт-об'єкти на бронеплитах, які за сприяння Генерального штабу ЗСУ та особисто Валерія Залужного, Міністерства оборони України й особисто Олексія Резнікова відшукали волонтери.

Перші 12 плит створили українські митці, серед яких Іван Марчук, Петро Бевза, іконописець Андрій Охоцький. Ці унікальні витвори мистецтва спрямовані допомогти у придбанні захисного військового спорядження для наших Героїв, які захищають свободу не лише України, а й усього вільного світу.

Також у Таллінні було відкрито експозицію "Україна – розп'яття". Ця унікальна виставка створена з артефактів страшної війни в Україні, а найголовніше – вона відкриває справжнє обличчя "руского міра" всьому світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: