fbpx
Сьогодні
10:45 03 Бер 2023

росія має бути покарана за війну в Україні, – Держсекретар США

Фото: Chris J Ratcliffe/Getty Images

Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що не можна дозволити росії вести війну в Україні безкарно.

Про це він заявив у п'ятницю після зустрічі з колегами з Індії, Японії та Австралії в Нью-Делі, передає Reuters.

Блінкен зустрівся з колегами з групи чотиристороннього діалогу з питань безпеки, до якої входять ці країни, на полях зустрічі G20 у Нью-Делі.

Група також оприлюднила заяву, в якій наголосила, що застосування або загрози застосування ядерної зброї в Україні є «неприпустимими».

«Якщо ми дозволимо росії безкарно робити те, що вона робить в Україні, тоді це стане сигналом для потенційних агресорів у всьому світі, що їм це також може зійти з рук», — сказав Блінкен на форумі G20 в Індії, в якому також брали участь глави МЗС групи чотиристороннього діалогу.

Довідка

У четвер глава МЗС Індії заявив, що міністри закордонних справ країн G20 не змогли погодити підсумкове комюніке з пунктами, які стосуються України. Він також повідомив, що міністри натомість оприлюднять підсумковий документ, а не офіційну спільну заяву.

На саміті G20 Сполучені Штати та їхні союзники закликали країни-члени продовжувати тиснути на росію, щоб вона припинила війну в Україні. Однак глави МЗС країн G20 не змогла узгодити спільну заяву щодо війни через позиції росії та Китаю, які заблокували її.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: