fbpx
Сьогодні
12:20 03 Бер 2023

Резніков вважає, що Україна отримає від партнерів "два-три типи винищувачів"

English version here

Фото: Віталій Носач/РБК-Україна

Хоча Захід ще не дав «зеленого світла» на передачу Україні бойових літаків, міністр оборони Олексій Резніков упевнений, що винищувачі Україна незабаром отримає.

Про це політик заявив в інтерв'ю німецькому таблоїду Bild.

«Я думаю, що це знову буде свого роду коаліція… Я впевнений, що у нас буде два-три типи винищувачів», – сказав Резніков.

Він пояснив, що буде один «основний літак» (тип літака – ред.), і це залежатиме від того, який саме буде кращим для українських аеродромів, інженерів, для обслуговування. Але також будуть інші типи. Міністр порівняв це з ситуацією з танками: «У танковій коаліції головна тварина в зоопарку — «Леопард» з Німеччини, але у нас також є «Челленджер», «Абрамс», легкі танки з Франції».

Резніков нагадав, що Німеччина раніше категорично не хотіла посилати танки, а сьогодні перші з них уже в Україні, глава Міноборони особисто тестував німецький танк (який передала Польща – ред).

Міністр оборони також відкинув можливість переговорів із кремлівським диктатором володимиром путіним.

«Мій президент дав зрозуміти, що ми не будемо вести переговори з нинішнім очільником кремля. Україна готова вести переговори про репарації, міжнародний трибунал і відповідальність за воєнні злочини кремля, так званий Нюрнберг-2», – сказав Резніков.

Єдиним сценарієм на майбутнє він бачить звільнення всіх тимчасово окупованих росією територій, аж до міжнародно визнаних кордонів 1991 року.

Резніков поінформував, що в ході розпочатого росіянами повільного наступу ще 6 місяців тому втрати ворога становлять близько 500 убитих і поранених щодня. Говорити про українські втрати очільник Міноборони відмовився, але запевнив, що «це значно менше, ніж втрати росіян».

Попри складну ситуацію, Резніков вважає, що війна може закінчитися цьогорічною перемогою. "Я оптиміст, я бачу ситуацію на полі бою, бачу розвиток підтримки і справді бачу, що є шанс, що ця війна закінчиться нашою перемогою цього року. Я серйозно думаю про це, я багато знаю, і це вселяє в мене оптимізм. Оптиміст – це поінформований реаліст", – заявив міністр.

Коментуючи загрозу використання росією тактичної ядерної зброї, Резніков назвав це «блефом» і сказав, що кремль отримав чітке повідомлення від Китаю та Індії щодо неприпустимості цього. До того ж, «використання ядерної зброї не дасть їм того, чого вони хочуть», – додав він.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: